Nieuws

MAN pakt uit met Euro 6 op TKD 2014 in Almere

MAN pakt uit met Euro 6 op TKD 2014 in Almere

30 april 2014 | Leusden

MAN is op de TKD 2014 in Almere (22 t/m 24 mei) prominent vertegenwoordigd met een compleet nieuwe lijn Euro 6-bouwvoertuigen. Op een stand van 1.200 m2, de grootste van de aanwezige truckfabrikanten, toont MAN niet alleen zijn brede aanbod trucks met de schoonste en efficiëntste motoren, maar ook business solutions voor ondernemers in de bouw. Ook is intelligente hybridetechniek te zien die in aanmerking komt voor Energie Investerings Aftrek (EIA). Daarmee is een voordeel van dik tien procent op de investering te behalen, wat de return on investment positief beïnvloedt. De getoonde oplossingen zijn de hybride pto-aandrijving van Wierda Voertuig Techniek en het HydroHybrid remenergie-terugwinsysteem dat af fabriek op TGM-trucks wordt geleverd.

Lees meer

Unieke MAN TGL volumecombinatie voor 120 m3

Unieke MAN TGL volumecombinatie voor 120 m3

29 april 2014 | Leusden

Sipma Transport in het Drentse Rolde zet sinds kort een unieke combinatie in. Het is een MAN TGL 12.250 Euro 6 bakwagen met verlaagd onderstel en een Krone-aanhanger. De combinatie biedt tot wel 120 m3 laadvolume. De inwendige laadhoogte bedraagt maximaal maar liefst 3,15 meter – genoeg voor drie lagen pallets. De combinatie wordt hoofdzakelijk ingezet voor het vervoer van verpakkingsmateriaal, zoals lege vaten van staal en kunststof.

Lees meer

MAN paraat in Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

MAN paraat in Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

23 april 2014 | Leusden

De brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vier nieuwe MAN-tankautospuiten in gebruik genomen. Die zijn geleverd door Dutch Rescue Vehicles (DRV) in Hoogeveen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in brandbestrijdings- en hulpverleningsvoertuigen. De blusvoertuigen voor Gelderland-Zuid zijn gebouwd op basis van de MAN TGM 15.290 4x2 BL. Drie van de vier auto’s zijn voorzien van een hydraulisch dompelpompsysteem waarmee ook vanaf een hoger gelegen punt, zoals een dijk, oppervlaktewater voor het blussen is op te pompen.

Lees meer

Koninklijke BDU vertrouwt op MAN

Koninklijke BDU vertrouwt op MAN

11 april 2014 | Leusden

Koninklijke BDU is al sinds mensenheugenis een begrip in de media- en printindustrie. De sinds 1871 in Barneveld gevestigde onderneming heeft zijn goede reputatie naar eigen zeggen te danken aan flexibiliteit en kwaliteit. Deze sleutelbegrippen heeft het bedrijf hoog in vaandel en ze spelen ook een belangrijke rol bij de keuze van nieuwe bedrijfsvoertuigen. Niet voor niets kiest Koninklijke BDU vol overtuiging voor MAN.

Lees meer

MAN Lion’s Coach maakt beloftes waar

MAN Lion’s Coach maakt beloftes waar

10 april 2014 | Leusden

Naast comfort en veiligheid zijn de gunstige operationele kosten van de MAN Lion’s Coach een veelgehoord argument bij touringcarondernemers om te kiezen voor deze complete reiswagen. Bovendien is de touringcar stil en comfortabel. Eigenschappen die met name de chauffeurs en passagiers waarderen. Met de introductie van Euro 6 voegt MAN hier nog eens een koopargument aan toe: de toepassing van alle bewezen MAN-technologieën.

Lees meer

MAN blijkt aanwinst in wagenpark van Mol Cargo

MAN blijkt aanwinst in wagenpark van Mol Cargo

2 april 2014 | Leusden

Op basis van goede berichten over het brandstofverbruik heeft Mol Cargo in Tiel vijf MAN’s TGX met Euro 6-motor aangeschaft. Inmiddels zijn de trekkers twee maanden in gebruik en maken de verwachtingen waar. De verbruikscijfers zien er gunstig uit en de chauffeurs zijn tevreden over het rijgedrag.

Lees meer