Nieuws

Compacte RMO voor Texel

28 april 2016 | Leusden

MelBotrans uit het Noord-Hollandse Akersloot rijdt sinds enige tijd met zes RMO-combinaties voor FrieslandCampina. Vier van de zes zijn MAN- trucks, en dat geldt ook voor de nieuwste aanwinst in de vloot. De nieuwste RMO is een trekker met oplegger combinatie. Deze nieuwe RMO is extra licht en compact gebouwd met het oog op de frequente oversteek naar Texel.

Lees meer

Veelzijdige MAN TGS 8x8 WS voor Klink Nijland

25 april 2016 | Leusden

Klink Nijland uit het Sallandse Raalte heeft een nieuwe MAN TGS 43.440 8x8 widespread gestuurd aan de vloot toegevoegd. Deze truck wordt voor uiteenlopende werkzaamheden in weg- en waterbouw ingezet. De nieuwe MAN vierasser beschikt over een Z-kraan van 18 tonmeter.

Lees meer

MAN keert terug bij Kamphuis

14 april 2016 | Leusden

Familiebedrijf Kamphuis uit Epse heeft onlangs twee veelzijdige MAN trucks in gebruik genomen. Het gaat om een TGS 49.440 10x4 vijfassige asfaltkipper en een 6x2 TGX 26.480 trekker die voor uiteenlopende klussen aan het werk gaat bij Kamphuis.

Lees meer

MAN D3876-motor 'Diesel van het Jaar 2016'

12 april 2016 | Leusden

MAN’s D3876-motor voor trucks, bouwequipment en agrarische toepassingen is op bouwbeurs ‘bauma 2016’ in München uitgeroepen tot ‘Diesel van het Jaar 2016’. Het innovatieve concept van de krachtbron gaf bij de jury de doorslag. De onderscheiding wordt al elf jaar lang uitgereikt door het Italiaanse vakblad DIESEL.

Lees meer

bauma 2016: maatwerk van MAN voor bouwsector

11 april 2016 | Leusden

Truckfabrikant MAN zet op de bauma 2016 in München zijn expertise binnen de bouwsector aan. Specifiek focust MAN op de bouwbeurs op drie truck-innovaties voor deze industrietak: een doorontwikkeling van MAN HydroDrive, de introductie van een nieuw, nog lichter hypoïde tandemstel en een nieuw topmodel voor de bouw, de MAN TGX met D38-krachtbron. De internationale bouwbeurs Bauma 2016 wordt van 11 tot en met 17 april gehouden in München. De stand (nr. 225) van MAN is te vinden in Hal B4.

Lees meer

P. van de Sande Exploitatie B.V. breidt uit met MAN

6 april 2016 | Leusden

P. v.d. Sande Exploitatie B.V. uit Berkel Enschot, vlakbij Tilburg, heeft de vloot uitgebreid met een nieuwe MAN TGX 26.440 6x2/4 voorloopastrekker. De nieuwe trekker komt in een veelzijdig wagenpark, waar het volgens Pieter van de Sande de zuinigste truck van de hele vloot is.

Lees meer

MAN onderstreept efficiency konvooirijden tijdens European Truck Platooning Challenge 2016

5 april 2016 | Leusden

De demonstratierit is onderdeel van de ‘European Truck Platooning Challenge 2016’ die de Nederlandse overheid organiseert als onderdeel van het EU-voorzitterschap. Doel van het project is het onderzoeken van het potentieel met het oog op verkeersveiligheid en het verhogen van de efficiency van wegtransport. Meer specifiek is het project geïnitieerd om CO2-emissies te beperken door ‘slipstreamen’ toe te passen, en tegelijkertijd de verkeersveiligheid op snelwegen te vergroten door bestuurders te ontlasten. MAN Truck & Bus is betrokken bij dit onderzoeksproject door het beschikbaar stellen van testvoertuigen. Het MAN-konvooi - de ‘platoon’ - bestaat uit twee MAN’s TGX 18.480 BLS trekkers met deels geladen opleggers en zet op 4 april 2016 vanuit Karlsfeld nabij München koers richting Rotterdam. Het konvooi vormt een technologieplatform voor alle deelnemende fabrikanten en is bedoeld als presentatie op 6 april 2016 voorafgaand aan de bijeenkomst van EU transportministers.

Lees meer