Nieuws

MAN draagt actief bij aan verkeersonderwijs

30 juni 2015 | Leusden

MAN Nederland heeft een TGX 18.440 beschikbaar gesteld aan een consortium van samenwerkende partijen die door scholen per truck te bezoeken, een bijdrage levert aan het verkeersonderwijs op basisscholen. Dit gebeurt onder de noemer Veilig op Weg. De TGX die MAN Nederland hiervoor beschikbaar stelt, trekt door het land volgens een druk bezet schema.

Lees meer

MAN EfficientLine 2 bewijst zuinigheid in Challenge

24 juni 2015 | Leusden

Tijdens de eerste MAN EfficientLine 2 Challenge hebben 10 transportondernemers de zuinigheid van de EfficientLine 2 in de praktijk aangetoond. Op het traject van Leusden naar de MAN-fabriek in Salzgitter-Watenstedt en weer terug werd een gemiddeld verbruik van 26,5 l/100 km gerealiseerd. De broers John en Ton Renier van Taks van Gils uit Oosterhout, één van de teams van Thieu van Dorst Bedrijfswagens werd de winnaar van de EfficientLine 2 Challenge.

Lees meer

MAN bestaat 100 jaar

22 juni 2015 | Leusden

MAN viert in 2015 dat het 100 jaar vrachtwagens en bussen bouwt. De rode draad binnen het concern is innovatie. Daaraan dankt het merk zijn rijke historie en zijn gezonde toekomstperspectief.

Lees meer

Oenema Groep: betrokkenheid als leidraad

12 juni 2015 | Leusden

De Oenema Groep uit het Friese Oosterwolde nam onlangs vijf nieuwe MAN-trucks in gebruik. Eén TGM vuilnis-inzamelvoertuig en vier 440 pk sterke TGX-trekkers. Daarmee is het aandeel MAN in de vloot verder gestegen.

Lees meer

Uitstraling op maat voor A. de Bruijn Giessenburg

10 juni 2015 | Leusden

A. de Bruijn Giessenburg B.V. rijdt met een vloot van zeven combinaties, voornamelijk in de Benelux met zeecontainers en stukgoed. Met het oog op de milieuzone op de Maasvlakte investeerde het bedrijf vorig jaar in Euro-6 trekkers van twee merken. Directielid Adrie Hartkoorn: ‘’We rijden nu een jaar met de Euro-6 trucks en de MAN doet het gewoon beter. Vandaar dat we onlangs een tweede MAN TGX 18.440 XLX hebben aangeschaft.’’

Lees meer

Eerste MAN D38 actief in racerij

10 juni 2015 | Leusden

RaceArt is een professioneel racingteam uit het zuiden des lands dat racet met een Dodge Viper en met Chevrolets Corvette in de Supercar Challenge. Om racewagens en onderdelen te vervoeren, beschikte dit racingteam over een MAN TGA. Die was na veertien trouwe dienstjaren aan vervanging toe, een gegeven waar MAN-dealer Geleen snel en kundig op inspeelde. “Zo komen wij aan de eerste MAN D38 van Nederland”, zegt teammanager Marwin Moonen met een glimlach.

Lees meer

Dynamic Rush groeit snel

3 juni 2015 | Leusden

Dynamic Rush is een snel groeiend transportbedrijf uit het Noord-Hollandse Assendelft. Het bedrijf bestaat al langer, maar sinds de overname door Rick de Ruiter in 2011 groeide het uit van twee naar 27 voertuigen. Bijzonder is dat de vloot alle modellen van zowel MAN Trucks als van Volkswagen Bedrijfswagens omvat: van Volkswagen Caddy tot MAN TGX met XXL-cabine.

Lees meer