Nieuws

MAN pakt uit op BedrijfsAutoRAI

21 september 2015 | Leusden

Onder het motto “Let’s connect” laat de jubilerende vrachtwagenfabrikant MAN de bezoekers van de BedrijfsAutoRAI kennismaken met zijn trucks en services. Om het 100-jarig jubileum te illustreren, staat de TGX D38 Edition 100 centraal op de stand. Ook de Efficientline 2 maakt zijn opwachting voor nadere kennismaking en de bezoeker kan live zien hoe het kostenbesparende MAN TeleMatics functioneert.

Lees meer

Nieuwe generatie MAN-veiligheidssystemen

14 september 2015 | Leusden

MAN introduceert per direct een nieuwe generatie noodremassistent die werkt met gecombineerde sensoren. Hierbij worden de gegevens van twee sensoren, de radar bekend van de adaptieve cruise control en de camera van het spoorbewakingssysteem, gecombineerd. Het gevolg is dat het veiligheidssysteem verkeerssituaties met een grotere betrouwbaarheid en een hogere snelheid kan interpreteren. Daardoor wordt tijd gewonnen in de honderdsten van seconden die het verschil uitmaken bij een noodremming. Minstens zo belangrijk is dat de kans dat het systeem in actie komt terwijl er niets aan de hand is, tot het absolute minimum wordt gereduceerd. Met de nu toegepaste techniek is dit MAN gelukt. Daarmee loopt MAN vooruit op toekomstige regelgeving.

Lees meer

MAN wint GVB-tender

8 september 2015 | Leusden

Het vervoersbedrijf GVB uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de hoofdstad. Eén van de taken is het onderhoud van de infrastructuur van het meer dan tweehonderd kilometer lange tramnetwerk. Dagelijks wordt er gewerkt aan rails en bovenleidingen voor een betrouwbaar netwerk. Onlangs werden er drie nieuwe MAN TGL 12.180 4x2 bakwagens in bedrijf genomen waarmee dat werk nog veiliger en efficiënter uitgevoerd kan worden.

Lees meer